A médiában jártunk


* * *
Cikk a Babamama.hu-n
2012. július 5.

Te rajzolsz én varrok!


Készlény.... Mit jelent számodra ez a kedves szó?
A Te rajzolsz én varrok! közösség tagjai készlények megvalósításával foglalkoznak.
Mik is ezek?
Gyermekrajzok alapján készülő figurák.
Kíváncsi vagy, hogyan készülnek? Szeretnél egyet a picikédnek? Kik ennek a negyszerű kezdeményezésnek a kitalálói, megvalósítói? Olvasd el cikkünket!

Szerényi Kata és csapata, a Te rajzolsz én varrok! közösség tagjai egy kanadai anyuka ötlete alapján kezdték meg tevékenységüket, mely azóta is nagy népszerűségnek örvend. Az ország minden pontjáról érkeznek rajzol a műhelybe, melyekből az alkotók harmincnégy főből álló csapata csodálatos lényelet varázsol. A rajzok megelevenednek a kezeik között! Ha szeretnél megismerkedni a készlények alkotóival, kattints ide. Bár a mozgalom még csak néhány hónappal ezelőtt kezdődött, máris rengeteg kis lény készült el. 


* * *

2012. június 20. MTV1 Ma reggel


* * *

2012. június 15. TV2 Mokka

* * *

2012. június 14. TV2 Aktív 

* * *

AZ ELSŐ TV-SZEREPLÉS

"Gyermekálmok elevenedtek meg..." - interjú május végén,
mikor az első rajzpályázat nyomán elkészült figurák megérkeztek a győri óvodásokhoz* * *

AZ ELSŐ RIPORT"Bejelentkezem a Facebookra - a hírfalon egy bumfordian édes plüss bagoly fogad. A szemei sem állnak jól; valahogy minden elnagyolt rajta, egészében nézve, mégis nagyon rendben van. Aztán jönnek a többiek, mindenféle 'őrületes' lények - nem bírom abbahagyni a nevetést, a látványba belefájdul a hasizom. Kik készítik ezeket a csuda figurákat? Az okkersárga bandzsa oroszlánt, a cilinderes pillangó urat, a gúnárnyakú kalózt, a kéz- és lábfej nélküli hordóhasú angyallányt, s a többi édességet? Jó Isten! Hát ezek gyerekrajzok, csak lejöttek a papírról! S már látom a rajzokat is, őrület, megszólalásig hasonlítanak a plüss figurákra - vagyis fordítva. A Te rajzolsz én varrok jókedvcsinálói néhány hete kezdték kreatív ténykedésüket, s máris rengetegen imádják őket és gyerekrajzokból vart lényeiket! Megkerestem Szerényi Katát, az alkotócsoport vezetőjét - az Életszépítőknek és a HarmoNetnek adta élete első interjúját. Szeretettel olvassátok! :)"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése