Bemutatkozunk

A "Te rajzolsz, én varrok" egy olyan összefogás, ahol ügyes kezű kézművesek, gyermekek rajzait varázsolják ölelhető formába!
*
Az ötletet egy kanadai anyuka, Wendy Tsao weboldala adta, aki előszőr csak egyedi játékot akart készíteni gyermekének, majd később kitalálta, hogy attól lesz igazán egyedi, ha azt gyermeke tervezi!
....és milyen igaza van! :)
Tevékenységünket az ő jóváhagyásával végezzük!
*
Egyesületünk tagjainak bemutatkozóját az alábbiakban olvashatod! Ha jobban is szeretnél velük és munkájukkal megismerkedni, kattints a nevükre!
*

Mag Edit - az egyesület Elnöke


"Két csintalan kisfiú anyukájaként a nem létező szabadidőmet öltögetéssel töltöm. Ha kezembe veszem a hímző tűt, vagy ha leülök a varrógéphez, valami megfoghatatlan dolog történik velem, elszáll felettem egy Angyal, és nyugalommal tölt el. Akkor semmi más nem létezik, csak a vágy, hogy varrhassak, hogy örömöt szerezzek a dolgaimmal."Ancsin Zsuzsanna - Zsuzsómotyó" A varrás és az alkotás mindig életem része volt, csak az változott, hogy mikor, mit készítettem...
Mivel gyermekekkel foglalkozom és magam is két kisgyermek édesanyja vagyok, a varrás és a játék óhatatlanul összefonódott nálam."
Bagoly Mária - Anyabagoly
" Újrahasznosításként ürítgetem "rongyoszsákok" mérhetetlen űrtartalmát... felhasználva, megmutatva, hogy egy kis fantáziával könnyen meseországot tudunk varázsolni kicsinyeinknek...kicsinyeinkkel."

Barlog Zsuzsanna - Anzix műhely

Borbély Anna - Borbelya

" A kisfiam születése után egyszerűen beleszerettem a tüneményes mütyürökbe és az imádott baglyaim mellett gyakran készítem el kívánságukat." 

Budai Erika 

Bogyai Katalin - Kathrioska

Dági Béláné - Szalvi

Farkas Cecílila - CimóCumó

Gábor Brigitta - Bogárkrea

Gubucz Krisztina - Csiripműhely

Hallgat Klári - Klariss H." Anyukám varrónő volt, így már tizenévesen kipróbáltam az ő gépeit. Életemet végigkíséri a varrás. Első művem édesapám részére egy szerszám tároló kötény volt. Nem erre a pályára mentem, de mindig varrtam valamit; kosztümöt, szoknyákat, természetesen párnát és függönyt is. Aztán a gyerekek érkezésével takarót, kismackót és a többit..."

Haraszti Dóra - DolgoSKezek

Juhász Franciska - FoltÍFészek
 "Jómagam a GYES-en töltött évek alatt kezdtem el varrogatni, eleinte a családnak, majd a közvetlen környezetemnek és az ismerősöknek. Volt idő, hogy feladtam az álmaimat és főállásban dolgoztam, de az alkotás mindig visszakéredzkedett a mindennapjaimba."


Kiss Judit - FAWorite"Igyekszünk természetes anyagokból, modern, visszafogott stílusú dolgokat alkotni. Olyat, ami a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt megfelel. Remélem ránktalálnak mindazok, akik a boltok polcain hiába keresgélnek, mégsem találkoznak össze az igazival!"
                                        Molnár Fallmann Szabina - 101 kiskocka

Percze Ágnes - Gyöngysellő " A gyerekrajzok szerelmese vagyok. Bár nem készlényeket varrok, hanem pólókat festek, de azokra igyekszem a gyerekek által rajzolt szépségeket festeni! A varrás sem áll messze tőlem. Célom, hogy minél hamarabb teljes értékű tagja lehessek a csapatnak." 


Szerényi Kata
"A kreativitás mindig is része volt az életemnek. Mindenfélét kipróbáltam bár a varrás mindig is megmarad az első számú kedvencnek, bár inkább a lakástextilekre és a dekorációra korlátozódik.... Nagyon szeretem a rusztikus stílusú dolgokat, de mindenevő vagyok igazából, imádom a hangulatokat a színeket az ízeket és az illatokat."

Tatár Krisztina - Doxi Levendulakertje"Több mint 20 éve kezdtem a kreatívkodást. Előszőr a textilfestés ragadott magával, aztán a decupage következett. Pár éve kezdtem a levendulazsákokat festeni és ahhoz varrni is kellett, ezért megtanultam varrni...a többi már jött magától. Előszőr az egyszerűbb dolgok, aztán már állatkákat, figurákat, táskát, bármit megcsinálok."Varga Anikó - Vancsavarr" Óvónéni lennék..és tanító és rajztanár. A Magyar Iparművészeti Egyetemen gyermekrajzból írtam a szakdolgozatom :) Munkahely híján más utakon lépkedek a gyerekek felé: textiltárgyaimmal. Hiszem, hogy ez nem csak nekem okoz örömöt! :) "


2 megjegyzés: