2012. augusztus 2., csütörtök

Interjú sorozat I. rész - HoppShop Judit

 Úgy érezzük, eljött az ideje egymás közelebbi megismerésének , ezért hétről hétre - vagy most a nyári időszakban két hétről két hétre - egy egy alkotónkkal készült interjút olvashattok. Fogadjátok sok szeretettel elsőként HoppShop Juditot :)
Aki pedig kérdezi, szintén egy alkotónk, Gál Attila Gergelyné, azaz Vicger.


- Miért Hopp? A kezed alól elővarázsolt dolgok is hordozzák ezt a lendületet, nem kell sokat gondolkodni, hogy az ember kitalálja, a z alkotó tele van energiával.
 
A kérdésben benne vannak a válaszok is…igen Hopp, mert egy picit szemtelen, energikus, játékos, lendületes…talán néhányan felkapják a fejüket, hogy hoppá itt történik valami…Ráadásul ugrálás közben az ember ugyanazt a dolgot más és más perspektívából szemlélheti…ezért születik pl. csipkés gekkó…

 -Mindenki talál nálad kedvérevalót , nekem személy szerint a kaméleon a legeslegkedvencebb - a gekkók, halak, királylányok, szíves díszes társasága között s a naplóid is megdobogtatják romantikus szívem :). Hogy is van ez? Romantikus,csipkés kisvirágos napló és pöttyös, pop-art stílusú gekkó, amelynek bizony hatalmas sikere van.
 
Ez a sokféleség egyrészt adódik a kíváncsi folyton kísérletezgető alkotói hozzá állásomból, másrészt pedig egyelőre útkeresés, hogy melyik vagyok Én igazán…Azt hiszem mostanra már egyre élesebben kirajzolódik, hogy melyek a HoppShop valódi jellemzői…persze kalandozni ezután is fogok.

- Mi inspirál? Mitől függ, hogy gekkó, vagy a romantikus stílus születik meg az adott pillanatban? Vagy éppen a kettő fúziója, egy csipkés gekkó személyében :) Ennek mi a története?

Tulajdonképpen minden inspirál, ami körülöttem van…színek, illatok, textúrák, hangulatok…tényleg minden…Próbálkozom és nem titkolt célom, hogy valami újszerűt alkossak…ezek eredményei a szokatlan párosítások és a két véglet a nőies romantika és a játékos modernebb vonal.
 
- Elképesztően jó érzékkel bánsz a színekkel, az anyagokkal. A filc s a pamut csodás összhangba kerül általad. Ez ösztönből fakadó tudás, vagy esetleg civilben tervező, iparművész, vagy dekoratőr vagy?

Nagyon megtisztelő ez a kérdés! Egyszerűen lenyűgöz a színek világa…a különféle párosítások végtelen számú variációt tesznek lehetővé…ezerféle hatást keltve…Szeretem ezt az óriási játszóteret…nincsenek határok. A bionemez, mint anyag nagy szerelem.


Igen van némi szakmai kötődésem is több évig dolgoztam a Kecskeméti Animációs Filmstúdióban, mint kifestő. Részese lehettem többek közt pl néhány Magyar népmese epizód készítésének.

- A Hoppshop stílus - mert bizony beszélhetünk erről a jelenségről - a kezed által életre kelő lényekből is sugárzik. Mit jelent számodra egy egy ilyen gyermekrajz, mint pillanatlenyomat , lénybeöltése?
 
Ez a kérdés megint csak szívet melengető a számomra. Örülök ha létezik HoppShop jelenség. Ezután is törekedni fogok arra, hogy a munkáim hordozzák azokat az eltéveszthetetlen stílusjegyeket, amelyek alapján egyértelmű, hogy a HoppShop műhelyben készültek.
Mérhetetlenül tisztelem a gyerekeket. Valóra váltani, életre kelteni a fantáziájuk egy darabját olyan, mintha beléphetnék egy felnőttként régen elfeledett lenyűgöző világba. Érzékelni az apróságok örömét, óriási hitet és erőt ad ahhoz, hogy tegyünk a dolgunk nap, mint nap.
 
- Mit gondolsz, mi lesz a Te rajzolsz, én varrok állapota 2-3 év múlva?
 
Nagyon bízom benne, hogy minél több boldog gyerekmosolyt látunk magunk körül, minél több kiemelten rászoruló gyermek napjait tehetjük mosolygósabbá, talán még sikerül szemléletváltást is előidézni…egy egészségesebb értékrendet kialakítani, felhívni a figyelmet a hétköznapi csodákra és talán minél szélesebb körben támogatókat szerezni, hogy ne legyen anyagi akadálya a lénygyártásnak….

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése