2013. február 2., szombat

Dévai Szent Ferenc Alapítvány készlényei

Ismét hoztunk pár "készlény" képet,ezeket a figurákat még Karácsonyra varrtuk a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyerkőceinek. Nagyon örültek neki, és egy szép levelet is kaptunk hozzá:



Szeretettel köszöntünk mindenkit Erdélyország havas hideg kebléből! Boldogan emlékszünk a nyárra, amikor a felvidéki barátaink, támogatóink vendégszeretetét élveztük. Harmincegy gyerek és négy felnőtt láthatott és tapasztalhatott meg egy csodát, amit a szeretet alkotott. A magyar testvéri szeretet, amely bárhol élsz a világon, átölel. Minden csoda tetejébe egy szép, ragyogó napsütéses napon megjelent táborunkban egy kedves hölgy, Csiffáry Ildikó, aki felajánlotta, hogy barátai segitségével valóra váltja a gyerekek álmát. Megkérte a gyerekeket, hogy rajzolják le Képzeletbeli Barátjukat, akivel szívesen aludnának. Volt csodálkozás, hisz mindenkinek van egy titkos képzeletbeli barátja, akit csak ő ismer. Örömmel, buzgón rajzolt mindenki. A rajzok fölülmúlták egymást. nem lehetett rangsorolni őket, egyik jobb volt mint a másik. Átadtuk a rajzokat és elindult a gyerekcsapat haza, hisz véget ért a tábor. Eltelt a nyár, az ősz és lassan lehullott a hó. Miközben Csaba testvér gyerekei mindennapi harcukat vívták a tudománnyal, lehet el is felejtették, hogy szorgos kezek, a "Te rajzolsz én varrok" csapat tagjai, váltják valóra álmaikat, elképzeléseiket.
December volt már, amikor megcsörrent a telefonom és értesítettek, hogy az álmok őrangyala elindította az alkotásokat Székelyföldre. Tudom, megvagyok győződve, hogy nagyon sok jószívű, jó szándékú igaz ember segédkezett, hogy mindez megvalósuljon. Isten áldását, erőt egészséget kívánunk mindenkinek, aki csak egy imával is besegített, vagy bármilyen formában segítőkezet nyújtott ennek a nagyszerű csapatnak. Külön köszönet azoknak, akik elkészítették a rajz alapján a figurákat, párnákat. Így minden kedves emlék és élmény mellett, egy kézzelfogható, maradandó dolog is őrzi a nagyszerű Felvidék emlékét minden gyerek kezében, aki 2012-ben ott lehetett II.A MM PT által szervezett táborban.
Minden ösvény feléd intsen
A szél csak háton legyintsen
A nap arcon melegítsen
Friss eső földedre essen
És míg nem látlak újra
Tenyerén hordjon az Isten
E kis versikével köszönjük meg mindenkinek: Csaba testvér gyerekei a Gyergyói medencéből !





























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése